פחד הינו תגובה לסכנה מידית וממשית {איום מוגדר, ברור ואמתי}
חרדה הינה חשש או דאגה מאירוע עתידי, הרגשה כללית של חשש לא ברור או פוטנציאלי
פוביה – ההגדרה = פחד עקבי ולא פרופורציונלי מאובייקט או מצב ספציפי שאין בו סכנה {או סכנה מועטת } המלווה בתגובת הימנעות.
פחד אבנורמלי {סטייה מהנורמה }הוא קונה אחיזה אצל האדם כאשר אנחנו מניחים לדמיון לדהור בלי שליטה.
הפחד הוא תחושה רגשית ופיזיולוגית לא נעימה הנגרמת כתוצאה מחשיפה לגירוי חיצוני כלשהו, מסוכן או מאיים.
ככל שהגירוי הוא בלתי צפוי וגדול יותר כך תחושת הפחד חזקה יותר. תפקידו לשמור עלינו, ולהרחיק אותנו מסכנה נשקפת. ברגע שאדם אימץ לעצמו פחד התת מודע יודע שהאדם יצר לעצמו את האמונה שהוא מפחד מדבר מסוים וכשאני בא להתקרב הפחד משתק אותי יש לי פקודה מהתת מודע אל תעשה את זה.
הגוף גורם להורמון של האדרנלין להביא לתופעות אופייניות כמו האישונים מתרחבים, קצב פעימות הלב גובר, צמרמורות, לחץ דם עולה, הרחבת כלי הדם, וכל זה קורה כדי להכין את המערכות של הגוף להתמודדות פיזית אפשרית מהאיום או הסכנה שהאדם קרב אליה.
כביכול מכינים את השכפ"ץ הפנימי שלנו. לכן תגובה התנהגותית של תחושת הפחד היא שני דברים: בריחה מאזור הסכנה או החזרת מלחמה אחת אפיים. כאשר אין את שתי האופציות האלה אז יש קיפאון, כמו שיתוק כזה, כל זה במטרה להסתוות כביכול.
קשה מאוד להימנע מהפחד. התרבות שלנו ספוגה בו,הוא מושרש בנו מילדות ונמצא מכל עבר.
אנשים רבים סובלים מחרדות משתקות העומדות בדרכם להגשמת משאלותיהם וחלומותיהם.
וישנם אף כאלו שבמשך תקופה ארוכה מחייהם, עושים הכל בכדי להימנע מדחייה ופעמים רבות מגיבים בתוקפנות, משום שהינם חוששים מפגיעה.
הם תמיד מוכנים לרגע בו תגיע הפגיעה, ולכן מפרשים כמעט כל דבר כניסיון לפגוע בהם ולהרע להם, וממהרים להתגונן.
החדשות הטובות הן שישנן כמה דרכים פשוטות וקלות שיכולים לעזור לנו להשתחרר מהפחד.
איך נשתמש בתת מודע שלנו לסלק את הפחד?
סוגסטיה/ אוטוסוגסטיה התת מודע מקבל מרות ונוח לו לקבל פקודות, הוא בעצם נשלט על ידי השאה {פקודה לתת המודע שהוא לא יכול לסרב לה}שאני נותן לו.
ראלף וולדו אמרסון הוא היה פילוסוף גדול והוגה דעות בתקופת המאה התשע עשרה, הוא אמר "עשו את הדבר שאתם פוחדים לעשות, ואז הפחד יבוא אל קצו הוודאי" "כל רעיון שלנו שבא לידי ביטוי הסימן שאנחנו מקדישים לו תשומת לב רבה"
השיטה שמחוללת פלאים נסו אותה! צפייה מנטלית.
נניח שיש לכם פחד מסוים, למשל: פחד לשחות, שבו על הספה בשקט חמש עד עשר דקות שלוש עד ארבע פעמים ביום, ותכניסו את עצמכם להרפיה עמוקה, אגב להרפיה עמוקה אפשר להיכנס על ידי נשימות עמוקות בהתחלה, ואחר כך פשוט להתרכז בקצב הנשימות וכך להרפות עמוק יותר.
עכשיו תדמיינו את עצמכם בפחד {למשל שחיה} שיש לכם, שימו לב באופן סובייקטיבי אתם אכן שוחים, וגם מבחינה מנטלית אתם יוצרים את זה שאתם שוחים במים אתם מרגישים גם את הקרירות של המים ואת התנועות של הידיים והרגלים בשחייה במים, זוהי פעולה ממש אמתית מלאת חיים והנאה של הנפש, אתם חווים את זה ממש מחשבתי רגשי פיזיולוגי , זה לא חלום בהקיץ, מה שכן אתם גם מבינים שמה שאתם חווים ברגעים האלו יתפתח בתת מודע שלכם, ואז אתם תיאלצו להביע את התמונה הזו ואת הדמות שנחקקה לכם בחלק העמוק של הנפש, מה שיקרה בפעם הבאה שתירצו לשחות פשוט יעלה רוגע שלווה ושמחה בכם, וכל זה בגלל החוק של התת מודע, הרעיון והמחשבה שלכם התקבל חזק בתת מודע, אתם יכולים להשתמש בזה להתמודדות עם כל פחד אחר.